Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

Izlet korisnika

Dana 10.09. organizovan je izlet kojem je prisustvovalo 25 korisnika u pratnji 6 zaposlenih. Korisnici su dan proveli  na jednoj od najpopularnijih plaža duž rijeke Cijevne na Trgajama.  U ovom izuzetno lijepom prirodnom okruženju proveli smo dan uz roštilj, muziku i druženje.  Tokom ovog izleta poštovane su sve mjere i preporuke  Instituta za javno zdravlje, te prema tome je i birana lokacija izleta kako bi se onemugućio svaki kontakt sa trećim licima. U planu je još sličnih aktivnosti za naše korisnike i  u narednom periodu.

Posjeta korisnika pijaci u TC Gintaš

 

Danas su korisnici uključeni u projekat “Institucionalna transformacija JU Zavod Komanski most – Razvoj usluge stanovanja uz podršku”, ko-finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore u sklopu Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, u okviru grant šeme: “Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori”, u pratnji stručnog radnika posjetili pijacu u TC Gintaš,  kako bi obavili kupovinu osnovnih životnih namirnica (voća i povrća) i na taj način postepeno usvajali navike i vještine neophodne za samostalan život u zajednici.

Doo “Zelenilo”- Podgorica doniralo Zavodu 1000 sadnica kadifica

U okviru aktivnosti koje se realizuju kroz projekat “Institucionalna transformacija JU Zavod Komanski most – Razvoj usluge stanovanja uz podršku”, ko-finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore u sklopu Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, u okviru grant šeme: “Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori”, korisnici uključeni u projekat, zahvaljujući donaciji Doo “Zelenilo” – Podgorica imali su priliku da sa radošću uljepšaju svoj novi životni prostor.

Institucionalna transformacija JU Zavod “Komanski most” Razvoj usluge stanovanje uz podršku

U cilju procesa deinstitucionalizacije i transformacije, JU Zavod “Komanski most” sprovodi projekat “Institucionalna transformacija JU Zavod Komanski most – Razvoj usluge stanovanja uz podršku”, ko-finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore u sklopu Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, u okviru grant šeme: “Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori”. Krajnji cilj projekta jeste izmještanje korisnika iz Zavoda, te uspostavljanje usluge stanovanja uz podršku u otvorenoj zajednici. U skladu sa tim u Zavodu je realizovan niz pripremnih aktivnosti u cilju detaljne analize i procjene svih korisnika od strane stručnih radnika Zavoda kao i eksternih eksperata. Planirano je da se projektne aktivnosti u cilju osamostaljivanja i  pripreme korisnika za samostalni život u otvorenoj zajednici realizuju prvenstveno kroz izmještanje korisnika u odvojeni paviljon gdje će se obučavati životnim vještinama neophodnim za život u otvorenoj zajednici. 

Porodica Kovačević donirala Zavodu 50 l. domaćeg soka

Dana 31.05.2021.god. porodica Kovačević donirala je Zavodu 50 l. domaćeg soka.
Direktor Zavoda Vaselj Dušaj zahvalio se na donaciji kao i na pokazanoj brizi prema populaciji smještenoj u našoj ustanovi.
Svaka vrsta donacije je od od neizmjerne važnosti, ne samo zbog materijalne vrijednosti, već zbog osjećanja prema našim korisnicima.