Radionice ,,Domaćinstvo“

Korisnici iz pripremne jedinice paviljona ,,C“ , kroz radionice ,,domaćinstvo“ usvajaju znanja i vještine pripremanja hrane kao i vještine korišćenja kuhinjskog pribora, posuđa, aparata za pripremanje hrane, zatim razvijaju higijenske navike prilikom rukovanja hranom ( priprema i konzumiranje hrane ), kao i održavanje posuđa i pribora za pripremanje i služenje jela, formiraju praktična znanja i vještine za posluživanje hrane, usvajaju manire i navike prilikom uzimanja hrane.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Povodom obilježavanja vjerskog praznika Bajrama korisnici su, zajedno sa svojim vaspitačima učestvovali u izrađivanju i ukrašavanju čestitki. Kroz razgovor smo upoznali naše korisnike sa ovim praznikom i običajima koji se za njega vežu.
Čestitke
smo darovali svojim prijateljima iz grupe, čime smo podstakli poštovanje različitosti i poslali poruke ljubavi. Na kraju radionice, korisnici su uživali u degustaciji tradicionalne poslastice i druženju u prazničnoj atmosferi. Svim dragim prijateljima želimo BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Još jedna aktivnost koja je obilježila prethodne praznike

Još jedna aktivnost koja je obilježila prethodne praznike a u kojoj su korisnici neizmjerno uživali, uz zajedničke pripreme za Veliki petak korisnici su zajedno sa svojim vaspitačima tradicionalno farbali jaja, dok su se zaposleni trudili da ovaj dan posvete njima i tako praznik učini nezaboravnim, a kreativna, maštovita jaja su bila jedan od načina da to i urade. Korisnici su zajedno sa vaspitačicom, pravili dekoracije i dali svoj doprinos prazničnoj atmosferi. Ideje su se same nizale, pa se uskršnje ukrašavanje pretvorilo u odličnu zabavu.

Vaskrs je jedan od praznika koji svake godine sa nestrpljenjem očekujemo i kome se veoma radujemo!

Vaskrs je jedan od praznika koji svake godine sa nestrpljenjem očekujemo i kome se veoma radujemo! Uz praznično uzbuđenje, za temu kreativne radionice imali smo pravljenje ukrasa za Vaskrs, farbanje jaja sa jednom grupom korisnika. Korisnici iz Ustanove su uz pomoć vaspitačica napravili sjajne makete pilića, jaja; ukrašavanje dekupaž tehnikom; pravljenje stvari od vunice i preslikavanje na papiru; izrada predmeta od gline; rad sa bojama. Kroz navedene aktivnosti i razgovor korisnici su se upoznali sa običajima koji se vezuju za ovaj veliki praznik.

"Zaštita životne sredine"

Još jedna grupa korisnika je učestvovala u radionici "Zaštita životne sredine" organizovanoj povodom Svjetskog dana planete Zemlje  koji se obilježava 22.04. Cilj radionice je bio da korisnici budu upoznati sa ugroženošću životne sredine, kao i sa odgovornošću koju svi imamo prema našoj planeti.🌱
Međunarodni dan planete Zemlje obilježavamo kroz razgovor i likovnu radionicu u cilju skretanja pažnje da nam planeta Zemlja svakodnevno pruža uslove za život, te da trebamo doprinijeti očuvanju životne sredine. 🌱