Omiljena poslastica

Grupa korisnika koja je prisustvovala okupacionoj terapiji bila je vrijedna, pa su uz nadzor vaspitača pravili omiljenu poslasticu za užinu . Osim sto su uživali u poslastici koji su sami napravili, uživali su i u druženju.
Cilj radionice je bio da korisnici saznaju kako na jednostavan način mogu napraviti omiljenu poslasticu. Na kraju radionice korisnici su se dogovorili sa vaspitačima da će organizovati ubrzo novu kulinarsku radionicu gdje će praviti omiljeni kolač.

OBAVJEŠTENJE O POSJETAMA

 

U skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja, posjedovanje PCR testa više nije obavezno prilikom posjeta licima smještenim u ustanovama socijalne i dječije zaštite. 

Napomena : * Nošenje zaštitne maske je i dalje neophodno prilikom posjete. 

 

 

Kulinarska radionica - domaćinstvo

Kao dio programskih aktivnosti realizovali smo i Kulinarsku radionicu (domaćinstvo).
Cilj aktivnosti obuhvata razvijanje postojećih i novih veština, kompetencija, sticanje radnih navika, vladanje materijalima i alatima za rad radi bezbjednosti u toku angažovanja. Kroz ovu radionicu korisnici usvajaju znanja i vještine vezane za nabavke i pripreme hrane, uče da koriste pribor za jelo i kuhinjske aparate, a sve u cilju samostalnog funkcionisanja.
U okviru radionice korisnici uče da pripremaju tople napitke (čaj, kafa, bijela kafa), jednostavnija jela (kuvana jaja, pržena jaja, viršle, puding, griz, palačinke i slično).
SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE!!!

Radionica "Kišobran"

S obzirom na to da nam ubrzo dolaze kišni i hladni dani, organizovali smo radionicu pod nazivom "KIŠOBRAN".
Okupacija korisnika je sprovedena u jednom od naših boravaka. Osim zabave i druženja, cilj radionice je bio i razvijanje saznajnih vještina i sposobnosti: uočavanje vremenskih promjena, prilagodjavanje odjeće i obuće godišnjem dobu. Korisnici su pravili male kišobrane, a radove smo okačili u našem boravku.

Ljetnja likovna radionica

Kroz još jednu kreativnu ljetnju likovnu radionicu sa korisnicima smo nastojali povećati osjetljivost na dodir, promovisati suptilnu percepciju oblika, teksture, boje.

Načini rada:
- rezanje po konturi objekata i kombinovanje kompozicija iz njih.
- pričvršćivanje raznih dijelova.
- modelovanje od prirodnog materijala: školjke, grančice i sl.

Planirani rezultat:
- Upoznavanje različitih materijala i njihova svojstva.
- Savladavanje vještine rada sa raznim materijalima, makazama, ljepilom.


Oblik sumiranja realizacije ove radionice je izložba u dnevnim boravcima.